Villa JohannesburgHier de eerste foto van een grote serie foto’s van de villa die ik te koop aanbied na daar vanaf 2005 te hebben gewoond. Hier de hoofdingang van appartement 1. Om de setup te begrijpen moet je je voorstellen dat 5 huizen tegen de rots zijn aangebouwd (allemaal op het noorden, de zonzijde op het zuidelijk halfrond) om een ongelofelijk uitzicht te creëren over een van de groenste steden van de wereld. Het benedenste huis bevat 2 appartementen (een van 100 en een van 105 m2). De hoofdingang geeft toegang tot een hal die toegang geeft tot appartement 1 maar ook tot de trap naar boven die leidt naar appartementen 3 en 4 op 1 hoog en appartement 6 op 2 hoog.

.

Villa JohannesburgUitzicht vanaf het kleine privé terras bij appartement 1 op de hoger gelegen huizen met appartementen 3, 4 en 6. Deze foto maakt duidelijk hoe de huizen waaruit Orchid Lodge bestaat als zwaluwnesten tegen de rots op zijn gebouwd.

.

Villa JohannesburgDit is het middelste huis van “Orchid Lodge”, huis  dat deels op palen is gebouwd en tegen de rots staat en deels op de ingangshal van appartement 1 rust. Dit tweede huis bevat appartementen 3 en 4.

Appartement 3 (46,5 m2) is bereikbaar door de hoofdingang als je vanuit de hal een trap oploopt. Appartement 4 (42,75 m2) is via een brede buitentrap bereikbaar die achter het zwembad bij de palmboom naar boven loopt.

Appartement 3 heeft een zit- en slaapkamer, een pantry en een badkamer met bad, toilet, wastafel en een douche. Appartement 4 heeft een grote zit-slaapkamer en een keuken, plus een badkamer met ligbad, wastafel, toilet en urinoir.
 .
Villa Johannesburg
Hier een foto van de ingangspartij naar het hek dat leidt naar het grote terras met zwembad.
.
Villa Johannesburg
Blik op het grote terras met zwembad voor appartement 1.
.
Villa Johannesburg
Hier het tweede vooraanzicht van het middelste huis van “Orchid Lodge” waarop je kan zien dat dit huis op bogen/pilaren is gebouwd. De bouwheer dhr. Breedveld was een architect en ontwerper. Hij heeft in de 50-er jaren zelfs het Philips logo met golven en sterretjes ontworpen.
.
Villa Johannesburg
Uitzicht vanuit “Orchid Lodge” op de groene buitenwijken van Johannesburg. De villa “Orchid Lodge” is omgeven door talloze terrassen steeds weer met verrassende vergezichten.
.
Villa Johannesburg
Toegang tot een intiem privé terras bij appartement 1.
.
Villa Johannesburg
Hier een typisch voorbeeld van “Breedveld” architectuur: Een klein privé terras met pracht uitzicht en omzoomd met struweel . Dit terras hoort bij appartement 1.
.
Villa Johannesburg
Uitzicht vanuit appartement 4 van “Orchid Lodge”, de jacaranda’s kleuren Johannesburg in October paars met hun paarse bloesems. En altijd mooi weer en altijd zon!
.
Villa Johannesburg
Terrasje bij appartement 4.
.
Villa Johannesburg
Uitzicht vanaf terras bij appartement 4 met een bananenboom.
.
Villa Johannesburg
Zijaanzicht van appartement 1 van “Orchid Lodge”. Dit huis onder het rode pannendak stond al op deze plek in 1938 toen architect Breedveld en zijn vrouw vanuit Amsterdam in Johannesburg aankwamen.
Ze verbouwden het in een woonhuis met een grote woonkamer met een parketvloer (die nog aanwezig is), een schouw met open haard (nog aanwezig), een open keuken met een bar, een ruime slaapkamer, een badkamer met toilet (keuken en badkamer zijn in 2007 geheel nieuw aangelegd) en een kinderkamer. Dit appartement is 105 m2 groot en heeft een groot terras en een privé terras.
.
Villa Johannesburg
Hier een blik op het enorme terras voor appartement 2. Dit terras biedt een schitterend uitzicht en heeft ook een visvijver.
.
Villa Johannesburg
Het terras voor appartement 1 van “Orchid Lodge” met weer een schitterend uitzicht.
.
Villa Johannesburg
De Zitkamer van appartement 3 van “Orchid Lodge”.  Een blik in de zitkamer van appartement 3. De openstaande deur leidt naar de slaapkamer die precies boven de hoofdingang ligt. Het appartement dat 42,75m2 meet bestaat uit een zitkamer, slaapkamer, hal met open keuken en badkamer met douche, ligbad en toilet. De zitkamer heeft ook een open haard. En een geweldig uitzicht!
.
Villa Johannesburg
Blik op andere zijde zitkamer appartement 3 van “Orchid Lodge”. De andere zijde van de zitkamer van appartement 3, met een met damast bespannen wand, houten banken voor de ramen en een ongeëvenaard uitzicht over Johannesburg en Sandton.
.
Villa Johannesburg
Appartement 6, het hoogst gelegen appartement van “Orchid Lodge”. Een blik in de enorme L vormige zitkamer (in het totaal 76,5 m2) van appartement 6 dat het hele 3de/bovenste huis beslaat dat op de 3de verdieping ligt. Dit appartement is heel geschikt als privé woning voor het beheerdersechtpaar/ eigenaar van het B&B.
Het appartement heeft de enorme L-vormige zitkamer met een open keuken annex eetkamer die rond een enorm terras gebouwd zijn. De zitkamer/ eetkamer/ open keuken meet 76,5 m2.
Verder heeft dit appartement 3 slaapkamers, een badkamer met ligbad en douche + toilet en 2 extra badkamers met douche en toilet.
Als een beheerdersechtpaar/ eigenaar dit appartement van 150m2 bewoont zijn er nog 5 of 6 appartementen over om te verhuren (5 als je de inwonende tuinman/ handyman die in appartement 7 woont handhaaft).
.

Villa JohannesburgBlik in het zitgedeelte van de L-vormige kamer van appartement 6, de rose deur leidt naar een gang waaraan de 2 v.d. 3 slaapkamers en de badkamer gesitueerd zijn. En suite aan deze grote kamer is nog een kinderkamer met eigen douche. Vanuit deze zitkamer toegang tot twee diverse balkons met schitterend uitzicht.

.

Villa JohannesburgGrote terras bij appartement 6 van “Orchid Lodge”.  Het grote terras bij appartement 6 met een ongelofelijke blik over de stad. De foto is gemaakt na een verfrissende regenbui. Onder de stenen lapa het tweede kleinere terras dat vanuit het zitgedeelte van appartement 6 bereikbaar is.

.

Villa JohannesburgUitzicht vanaf het grote terras van appartement 6 van “Orchid Lodge”.  Het uitzicht vanaf het enorme terras van appartement 6 van “Orchid Lodge” is het meest spectaculair. Ver aan de horizon de skyscrapers van Sandton het moderne blanke zakencentrum van Johannesburg. Verder zeeën van groen.

.

Villa JohannesburgHier een blik vanaf het terras van appartement 6 van “Orchid Lodge” richting de open keuken en de eetkamer.

.

Villa JohannesburgNog een groot terras met hoger gelegen “braaiplek” achter appartement 6.

.

Villa Johannesburg

Slaapkamer 2 Appartement 6 van “Orchid Lodge”.  Slaapkamer 2 van appartement 6 ook weer met een weids uitzicht. Ramen met een roedeverdeling afkomstig uit een  tennisclub uit de 20er jaren.

.

Villa JohannesburgBadkamer Appartement 2, “Orchid Lodge”.  De tweede badkamer van appartement 2, die aan de masterbedroom vastzit. De badkamer heeft een ligbad met douche, wastafel en toilet. Alle keukens en badkamers in alle appartementen hebben deze industriële look en zijn in 2006 aangebracht.

Vrijwel alle 7 badkamers en de meeste vertrekken in het 2de en derde huis hebben zwarte leistenen vloeren. Alleen de appartementen 1 en 2 in het benedenste huis hebben oude oregon houten vloeren.

.

Villa JohannesburgFoto van de industrieel vormgegeven keuken van appartement 4. Zoals overal zwart leistenen vloeren en industrieel vormgegeven aanrechten en spoelbakken. Achter de paarse deur de badkamer met ligbad, industrieel vormgegeven aanrecht, toilet en urinoir.

.

Villa JohannesburgHier een foto van het ingangshek van appartement 7. Hier voert een buitentrap linksom helemaal naar boven.

.

Villa JohannesburgIngang van de driveway van “Orchid Lodge”, 22 Grove Road, Johannesburg.

.

Villa JohannesburgDe zogenaamde driveway die naar boven leidt naar “Orchid Lodge”.

.

Villa JohannesburgHier een foto van de garage en de parkeerplaatsen halverwege de driveway naar boven.

.

Villa JohannesburgHet laatste en bovenste gedeelte van de driveway dat leidt naar een overdekte carport, 3 parkeerplaatsen en twee ingangspoorten/ hekken naar boven. 

.

Villa JohannesburgHet terras aan het eind van de driveway met een overdekte carport en 3 extra parkeerplaatsen.

 

Villa “Orchid Lodge” Info

.